Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 27. november 2024Meniny má Milan
< sekcia Ekonomika

Premiér R. Fico ocenil investíciu v I.D.C. Holding v Seredi

Robert Fico Foto: TASR

Spoločnosť aktuálne zamestnáva okolo 1000 pracovníkov. Ich počet by mal narásť zhruba o dva roky o ďalších 150 ľudí.

Sereď 26. marca (TASR) – Tradičného výrobcu trvanlivého pečiva a cukroviniek, seredský I.D.C. Holding, a. s., navštívil dnes premiér Robert Fico. V sprievode generálneho riaditeľa spoločnosti Pavla Kovačiča a ďalších predstaviteľov si prezrel výrobu sladkostí, ktoré sprevádzajú mnohé generácie slovenských spotrebiteľov. Aj v súčasnosti z výrobných pásov vychádzajú známe produkty ako Horalky, Kávenky, Mila, Tatranky a ďalšie.

Spoločnosť aktuálne zamestnáva okolo 1000 pracovníkov. Ich počet by mal narásť zhruba o dva roky o ďalších 150 ľudí po tom, ako uvedú do prevádzky novú výrobnú halu, výstavba ktorej by sa mala začať v auguste tohto roka.

"Dôležité je, že toto je spoločnosť, ktorá reprezentuje čisto slovenský kapitál, spoločnosť, ktorá je v tomto meste strategickým zamestnávateľom. Chcem mimoriadne oceniť objem investície, ktorá je vo výške okolo 55 až 60 miliónov eur, pri výstavbe integrovaného závodu," povedal v závere návštevy premiér.

I.D.C. Holding je najväčším slovenským producentom cukroviniek a trvanlivého pečiva s ročnou výrobou a predajom okolo 40.000 ton výrobkov a ročným obratom takmer 108 miliónov eur. Vchádza z viac než 100-ročnej tradície výroby v trnavskom závode Figaro Trnava a z 60-ročnej tradície výroby trvanlivého pečiva v Pečivárňach Sereď.        

Novodobá história spoločnosti siaha do roku 1992, kedy bola v Prahe založená spoločnosť I.D.C., s. r. o. (Investment Development Company). V tom istom roku táto spoločnosť sprivatizovala Pečivárne Sereď, následne v roku 1993 štátny podnik Figaro Trnava. I.D.C. Holding realizuje svoju podnikateľskú činnosť v silnom konkurenčnom prostredí, získaním certifikátov kvality podľa medzinárodných noriem sa posilnila jeho schopnosť uspokojiť potreby zákazníkov poskytovaním bezpečných potravín, ktoré vo všetkých ukazovateľoch spĺňajú požiadavky legislatívy Európskej únie na kvalitu a bezpečnosť potravín.