Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Prevádzkové výkony letiska Poprad - Tatry vzrástli o 76 %

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Zároveň pod Tatrami v tomto období vybavili až 7263 leteckých pohybov, čo je viac, ako za celý predpandemický rok 2019.

Poprad 10. septembra (TASR) - Za osem mesiacov tohto roka vybavili na letisku Poprad-Tatry viac ako 87.400 cestujúcich. Prevádzkové výkony tak už teraz prekonali celý rok 2023. Informovalo o tom letisko na sociálnej sieti s tým, že ide o medziročný nárast o 76 %.

Zároveň pod Tatrami v tomto období vybavili až 7263 leteckých pohybov, čo je viac, ako za celý predpandemický rok 2019. Ten bol pritom dovtedy najúspešnejší v modernej histórii letiska.

"Som presvedčený, že tento rok bude pre letisko Poprad-Tatry jeden z najúspešnejších, ako po stránke prevádzkových výkonov, tak aj po stránke ekonomickej. Popradské letisko je dôležitá dopravná infraštruktúra, súčasť európskeho dopravného koridoru TEN-T. Svojou unikátnou polohou dokáže výrazne pomôcť cestovnému ruchu v najžiadanejších turistických regiónoch krajiny. Preto spoločne s Ministerstvom dopravy SR a Ministerstvom cestovného ruchu a športu SR intenzívne hľadáme možnosti jeho ďalšieho rozvoja," uviedol ešte v auguste predseda predstavenstva a prevádzkový riaditeľ letiska Patrik Františka.