Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Ekonomika

Prezident finančnej správy sa stretol s podpredsedom EK Šefčovičom

Na snímke podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič. Foto: TASR - Martin Baumann

Na stretnutí sa venovali aj situácii na východnej hranici a tiež možnosti podpory EK pri financovaní projektov a programov v colnej oblasti.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 4. októbra (TASR) - Prezident finančnej správy (FS) Jozef Kiss prijal na pracovnom stretnutí výkonného podpredsedu Európskej komisie (EK) pre európsku zelenú dohodu, medziinštitucionálne vzťahy a strategický výhľad Maroša Šefčoviča. Cieľom rokovania bolo oboznámiť Šefčoviča s jeho agendou, ktorá sa týka colnej problematiky. V piatok o tom informoval hovorca FS Daniel Súkup.

"Prezident FS mu poskytol komplexnú informáciu k aktuálnym úlohám, ktoré súvisia s reformou Colného kódexu únie (CKÚ), stavom implementácie colných informačných systémov podľa pracovného programu EK k CKÚ," informoval Súkup.

Na stretnutí sa venovali aj situácii na východnej hranici a tiež možnosti podpory EK pri financovaní projektov a programov v colnej oblasti. Zúčastnení hovorili aj o novej Colnej agentúre Európskej únie (EÚ), jej formovaní, mandáte a úlohách, ktoré sú podľa FS stále predmetom diskusie medzi EK a členskými štátmi EÚ.

"Prezident FS Jozef Kiss opakovane vyzdvihol vzájomnú spoluprácu a ubezpečil podpredsedu EK Maroša Šefčoviča, že je otvorený akejkoľvek forme komunikácie pri plnení úloh z colnej oblasti," doplnil za FS Súkup.