Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Ekonomika

Produkcia v nemeckom priemysle pokračovala v apríli v poklese

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V medziročnom porovnaní priemyselná produkcia v Nemecku v apríli klesla o 3,9 %.

Wiesbaden 7. júna (TASR) - Priemyselná produkcia v Nemecku v apríli klesla, tempo poklesu sa však zmiernilo na minimálnu úroveň. Na druhej strane, očakávania analytikov boli optimistickejšie, keďže predpokladali návrat k rastu. Poukázali na to v piatok zverejnené údaje nemeckého štatistického úradu Destatis. Informoval o tom portál RTTNews.

Nemecká priemyselná produkcia klesla v apríli medzimesačne o 0,1 %, uviedol Destatis. Tempo poklesu sa tak spomalilo, keď v marci pokles predstavoval 0,4 %. Napriek miernejšiemu poklesu priemyselnej výroby je pre analytikov výsledok sklamaním, keďže počítali s rastom priemyselnej produkcie o 0,3 %.

Výsledky negatívne ovplyvnil vývoj v stavebníctve, kde produkcia klesla o 2,1 %. Pokles zaznamenala aj produkcia polotovarov, konkrétne o 0,9 %. Na druhej strane, v energetike sa produkcia zvýšila o 1,6 % a výroba kapitálových a spotrebných tovarov zaznamenala rast o 0,8 %.

V medziročnom porovnaní priemyselná produkcia v Nemecku v apríli klesla o 3,9 %. Tempo poklesu sa tak v porovnaní s vývojom v marci zmiernilo, keď v marci pokles predstavoval 4,3 %.