Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 28. august 2024
< sekcia Ekonomika

Priemysel: Rast priemyselnej produkcie v USA sa v júni spomalil

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Podľa najnovších údajov centrálnej banky Fed celková produkcia amerického priemyslu v júni 2024 vzrástla o 0,6 % v porovnaní s májom, keďže medzimesačne stúpla o 0,9 %.

Washington 17. júla (TASR) - Rast priemyselnej produkcie v USA sa v júni 2024 spomalil, no menej, ako očakávali ekonómovia. Prispel k tomu výrobný sektor a tiež produkcia elektriny, ako aj produkcia v banskom a ťažobnom sektore. TASR o tom informuje na základe správy portálu RTTNews.

Podľa najnovších údajov centrálnej banky Fed celková produkcia amerického priemyslu v júni 2024 vzrástla o 0,6 % v porovnaní s májom, keďže medzimesačne stúpla o 0,9 %. Ekonómovia pritom počítali so spomalením tempa rastu priemyselnej produkcie v júni na 0,3 %.

Výrobný sektor, ktorý sa podieľa 78 % na celkovej produkcii, v júni zvýšil svoj výkon o 0,4 %. Tento výsledok prekonal odhady ekonómov, ktorí predpovedali nárast produkcie vo výrobe o 0,2 %.

Produkcia elektriny zároveň v júni stúpla o 2,8 % a produkcia v banskom a ťažobnom sektore o 0,3 %.

Za celý druhý štvrťrok 2024 vzrástla priemyselná produkcia v USA medziročne o 4,3 %, pričom produkcia výrobného sektora sa zvýšila o 3,4 %.