Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Ekonomika

Protimonopolný úrad zastavil konanie v zámere podnikateľa D. Janegu

Na snímke nápis na dverách budovy, v ktorej sídli Protimonopolný úrad SR na Drieňovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Konkrétne išlo o čerpacie stanice v Modre, Strážskom, Ivachnovej, Nitrianskom Rudne, Moste pri Bratislave, Tvrdošíne a Trstenej, priblížil v piatok úrad.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR zastavil správne konanie vo veci koncentrácie spočívajúcej v zámere podnikateľa Dalibora Janegu nepriamo získať výlučnú kontrolu nad siedmimi čerpacími stanicami značky Benzinol. Konkrétne išlo o čerpacie stanice v Modre, Strážskom, Ivachnovej, Nitrianskom Rudne, Moste pri Bratislave, Tvrdošíne a Trstenej, priblížil v piatok úrad.

"PMÚ správne konanie zastavil z dôvodu stiahnutia návrhu na konanie zo strany účastníka konania, pretože koncentrácia sa nerealizuje v podobe, v akej bola pôvodne oznámená," uviedli predstavitelia PMÚ. Úrad zastavil správne konanie začiatkom tohto mesiaca, pričom rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 28. augusta.

Správne konanie začal úrad v priebehu júla tohto roka, keď upozornil na fakt možnej koncentrácie a zároveň vyzval tretie strany na predkladanie pripomienok, námietok a informácií v súvislosti s danou skutočnosťou.