Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Ekonomika

Prvé z troch obstarávaní chýbajúcich úsekov diaľnice D3 je v sklze

Na archívnej snímke vchod do budovy Národnej diaľničnej spoločnosti. Foto: TASR - Michal Svítok

NDS vyhlásila prvý z troch tendrov na dostavbu kysuckej diaľnice D3 začiatkom júna, ale termín otvárania ponúk už posúvala dvakrát - najprv na 24. septembra a neskôr na 15. októbra.

Čadca 14. októbra (TASR) - Verejné obstarávanie na prvý z troch chýbajúcich úsekov kysuckej diaľnice D3 stále prebieha. Pôvodne chcela Národná diaľničná spoločnosť (NDS) predkladané ponuky týkajúce sa úseku Oščadnica - Čadca, Bukov, II. profil otvárať 3. septembra, ale podľa aktuálneho oznámenia vo vestníku verejného obstarávania je termín otvárania ponúk posunutý na 30. októbra.

NDS vyhlásila prvý z troch tendrov na dostavbu kysuckej diaľnice D3 začiatkom júna, ale termín otvárania ponúk už posúvala dvakrát - najprv na 24. septembra a neskôr na 15. októbra. Sekcia dohľadu Úradu pre verejné obstarávanie navyše vo vestníku informovala, že 30. septembra sa začalo námietkové konanie na základe podaných námietok proti podmienkam uvedeným v súťažných podkladoch.

Štvorkilometrový úsek s tunelom Horelica je už dnes súčasťou D3, avšak len v polovičnom profile. Súčasťou verejného obstarávania je dobudovanie pravého profilu na úseku medzi Oščadnicou a Čadcou. Pribudne diaľničný úsek s dĺžkou 5,3 kilometra vrátane druhej rúry tunela Horelica. Predpokladaná hodnota zákazky je 306 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty, pričom víťaz verejného obstarávania bude mať na starosti ako projektovú, tak realizačnú časť stavby.