Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Ekonomika

Rast veľkoobchodných zásob v USA sa v auguste spomalil

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Štatistiky ukázali, že veľkoobchodné zásoby tovarov dlhodobej spotreby rástli o niečo rýchlejšie.

Washington 9. októbra (TASR) - Veľkoobchodné skladové zásoby v USA aj v auguste 2024 vzrástli, ale pomalšie ako v predchádzajúcom mesiaci a tiež menej, ako odhadovali analytici. TASR o tom informuje na základe správy portálu RTTNews.

Z najnovších údajov amerického ministerstva obchodu vyplýva, že objem veľkoobchodných skladových zásob v USA sa v auguste 2024 zvýšil medzimesačne o 0,1 % na 904,8 miliardy USD (825,77 miliardy eur). Analytici pritom očakávali, že dosiahnu rovnaké tempo rastu ako v júli, keď po revízii stúpli o 0,2 %.

Štatistiky ukázali, že veľkoobchodné zásoby tovarov dlhodobej spotreby rástli o niečo rýchlejšie (o 0,3 % oproti 0,1 % v júli), zatiaľ čo zásoby tovaru krátkodobej spotreby mierne klesli (-0,1 % oproti 0,5 %).

V medziročnom porovnaní vzrástli veľkoobchodné zásoby v auguste 2024 o 0,6 %. To bol tiež o niečo horší výsledok než ich zvýšenie o 0,7 % v júli.

Ministerstvo obchodu zároveň uviedlo, že tržby veľkoobchodníkov v USA, upravené o sezónne vplyvy, dosiahli v auguste 670,9 miliardy USD, čo predstavuje medzimesačný pokles o 0,1 % a medziročný nárast o 1,1 %.

(1 EUR = 1,0957 USD)