Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Ekonomika

Registrovať sa na školenia Digitálni seniori stačí len raz

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Záujemcovia budú pozývaní v chronologickom poradí a po vyškolení získajú aj ďalšie benefity, ako je tablet a dátové pripojenie k nemu.

Bratislava 19. júla (TASR) - Registrovať sa na školenia Digitálni seniori stačí len raz. Záujemcovia, ktorí sa už zaregistrovali, tak nemusia robiť viackrát. Platná je aj registrácia z roku 2022. Uviedlo to Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Na školenia sa seniori a zdravotne znevýhodnení ľudia registrovali prostredníctvom registračného formulára na stránke www.digitalniseniori.gov.sk alebo na linke call centra.

"Všetky registrácie záujemcov od začiatku projektu evidujeme. Môžem vás ubezpečiť, že každý, kto sa zaregistroval, je zaevidovaný a na školenie sa určite dostane. Chceme požiadať o trpezlivosť pri zaradení na školenia najmä tých, ktorí sa registrovali na školenia digitálnych zručností ešte v roku 2022. Po reštarte projektu sa budú registrovaní záujemcovia zaraďovať na školenia rýchlejšie. Stále však pri zaradení na školenia registračný systém pozýva záujemcov na školenia chronologicky podľa času, keď sa registrovali," povedal minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

Záujemcovia budú pozývaní v chronologickom poradí a po vyškolení získajú aj ďalšie benefity, ako je tablet a dátové pripojenie k nemu. Tí, ktorí sa doteraz nezaregistrovali a majú o školenie záujem, tak môžu stále urobiť viacerými spôsobmi, a to jednak prostredníctvom registračného formulára na webe www.digitalniseniori.gov.sk/registracia alebo telefonicky na linke call centra 02/3580 3080 či osobne v ktoromkoľvek Regionálnom centre MIRRI SR v pracovných dňoch.