Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Ekonomika

Remišová kritizuje daň z transakcií, ktorá prinesie vyššie poplatky

Na archívnej snímke poslankyňa NR SR Veronika Remišová (Za ľudí) počas rokovania 90. schôdze parlamentu 16. mája 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Za zdanenie výberov z bankomatov či iné transakcie si podľa nej banky budú pýtať od ľudí vyššie poplatky.

Bratislava 19. júla (TASR) - Opozičná poslankyňa Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) nesúhlasí so zavedením dane z finančných transakcií, ktorú pripravuje Ministerstvo financií (MF) SR. Toto opatrenie sa podľa nej prejaví na vyšších poplatkoch a nižších platoch, informovala v piatok.

"Daň z bankových prevodov zvýši výdavky rodín aj podnikov. Každodenné transakcie, ako sú platby kartou alebo prevody peňazí, budú drahšie. To zasiahne najmä tých, ktorí už teraz žijú od výplaty k výplate a tiež malé podniky, ktoré si nemôžu dovoliť zvýšené náklady na mzdy a prevádzku," uviedla Remišová.

Dodala, že napríklad zdaňovanie posielania výplat spôsobí, že zamestnávatelia budú nútení preniesť tieto náklady na zamestnancov, čo povedie k nižším platom. Za zdanenie výberov z bankomatov či iné transakcie si podľa nej banky budú pýtať od ľudí vyššie poplatky.