Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Ekonomika

Rezort financií: Kybernetická bezpečnosť má význam pre verejnú správu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Dvanásty ročník Európskeho mesiaca kybernetickej bezpečnosti organizuje Európska agentúra pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť (ENISA).

Bratislava 7. októbra (TASR) - Kybernetická bezpečnosť má zásadný význam pre bezproblémové fungovanie informačných systémov verejnej správy. Ministerstvo financií (MF) SR sa preto aktívne pripája ku kampani Európskeho mesiaca kybernetickej bezpečnosti, ktorá prebieha počas celého októbra, informoval rezort v pondelok.

"Sme si vedomí toho, že v dnešnej dobe sú hrozby vo virtuálnom priestore čoraz sofistikovanejšie, a preto neustále pracujeme na posilňovaní preventívnych opatrení. V rámci tohto mesiaca plánujeme informačnú kampaň a sériu vzdelávacích aktivít, ktorých cieľom je posilniť povedomie o bezpečnostných rizikách na internete a podporiť zodpovedné digitálne správanie," priblížilo ministerstvo.

Dvanásty ročník Európskeho mesiaca kybernetickej bezpečnosti organizuje Európska agentúra pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť (ENISA). Zameriava sa pritom na zvýšenie úrovne kybernetickej odolnosti v celej Európskej únii (EÚ).

"Kybernetická bezpečnosť patrí medzi hlavné priority MF SR a veríme, že iba prostredníctvom spoločného úsilia a neustáleho vzdelávania môžeme prispieť k bezpečnejšiemu digitálnemu priestoru pre nás," zdôraznil rezort s tým, že osobitnú pozornosť bude venovať prevencii pred kybernetickými útokmi, bezpečnosti online komunikácie a ochrane osobných údajov.