Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Ekonomika

Rezort financií: Návrhy SaS by znamenali výpadky príjmov štátu

Na snímke Ministerstvo financií SR. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Opozičná strana SaS upozornila na stagnujúce domáce hospodárstvo v stredu (28. 8.), pričom tento stav mala zapríčiniť súčasná vláda a jej opatrenia.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Ministerstvo financií (MF) SR považuje návrhy opozičnej strany SaS za populistický politický marketing, pričom uvádza, že spomínané opatrenia na zvýšenie ekonomickej aktivity na Slovensku by zapríčinili výrazný výpadok príjmov štátneho rozpočtu. Nepredstavovali by tak konsolidáciu verejných financií, ale presný opak, priblížil rezort financií.

"Ekonomickí experti politickej strany SaS zrejme zabudli, že nezodpovedné hospodárenie vlád, ktorých bola SaS súčasťou medzi rokmi 2020 až 2023, spôsobilo, že Slovenská republika má najhoršie verejné financie v celej Európskej únii a aj preto dnes stojí pred bezprecedentnou potrebou konsolidácie verejných financií. Navyše, navrhované opatrenia mohla politická strana SaS presadiť počas svojho pôsobenia vo vláde," uviedlo ministerstvo.

Opozičná strana SaS upozornila na stagnujúce domáce hospodárstvo v stredu (28. 8.), pričom tento stav mala zapríčiniť súčasná vláda a jej opatrenia. SaS zároveň ponúkla šesť riešení zameraných na zvýšenie ekonomickej aktivity na Slovensku, ako napríklad zníženie správnych poplatkov či zmeny pri účtovnom odpisovaní nehnuteľného a hnuteľného majetku.