Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Ekonomika

Rezort financií: Šéf Inštitútu finančnej politiky Valachy končí

Na snímke riaditeľ Inštitútu finančnej politiky (IFP) MF SR Juraj Valachy. Foto: TASR - Martin Baumann

Ku koncu júla sa končí mandát súčasnému riaditeľovi Jurajovi Valachymu, ktorý sa rozhodol na vlastnú žiadosť nepokračovať vo funkcii.

Bratislava 20. júna (TASR) - Inštitút finančnej politiky (IFP) Ministerstva financií (MF) SR bude mať od augusta tohto roka nového riaditeľa. Ku koncu júla sa končí mandát súčasnému riaditeľovi Jurajovi Valachymu, ktorý sa rozhodol na vlastnú žiadosť nepokračovať vo funkcii. Informoval o tom vo štvrtok rezort financií s tým, že jeho nástupca vzíde z výberového konania.

Valachy viedol IFP od októbra 2021. "Veľa vecí sa mi podarilo zmeniť a niektoré dokončí už môj nasledovník alebo nasledovníčka. Bolo mi cťou viesť tento inštitút a som hrdý na jeho ľudí a ich prácu," uviedol v tejto súvislosti Valachy.

"Ministerstvo financií ďakuje Jurajovi Valachymu za jeho profesionálne odvedenú prácu a praje mu veľa ďalších úspechov. Meno jeho nástupcu ministerstvo oznámi po vyhodnotení výberového konania," avizoval rezort financií.

Ako ďalej informoval, IFP je analytický útvar MF SR, ktorý patrí medzi najlepšie analytické jednotky na Slovensku a je jedným z najstarších ekonomických think-tankov verejnej správy. Jeho cieľom je poskytovať komplexné ekonomické analýzy a prognózy pre dobre informované verejné rozhodnutia.