Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Ekonomika

Rezort cestovného ruchu a Ekonomická univerzita podpísali spoluprácu

Na snímke minister cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR Dušan Keketi (nominant SNS). Foto: TASR - Dano Veselý

Memorandum o spolupráci obsahuje konkrétne oblasti spolupráce, ktoré podľa rezortu budú prínosom nielen pre akademickú obec, ale aj pre sektor cestovného ruchu a športu.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Ministerstvo cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR a Ekonomická univerzita v Bratislave podpísali memorandum o spolupráci. Prispieť má k rozvoju odbornosti a inovácií v cestovnom ruchu a športe i podpore mladých talentov. Vo štvrtok o tom informoval odbor komunikácie MCRŠ SR.

"Podpisom tohto memoranda posilňujeme spoluprácu medzi štátnou správou a akademickou obcou, čo povedie k rozvoju odbornosti a inovácií v cestovnom ruchu a športe, ako aj k podpore mladých talentov. Verím, že študenti získajú znalosti v oblasti cestovného ruchu a športu a v budúcnosti prispejú k rozvoju týchto dôležitých sektorov pre slovenskú ekonomiku," uviedol minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS).

Memorandum o spolupráci obsahuje konkrétne oblasti spolupráce, ktoré podľa rezortu budú prínosom nielen pre akademickú obec, ale aj pre sektor cestovného ruchu a športu. Ide o uskutočnenie prednášok v rámci pedagogického procesu, účasť na národných a európskych výskumných projektoch, spoluprácu pri organizácii vedeckých konferencií a sympózií či podporu odborného rastu zamestnancov a študentov Ekonomickej univerzity. Inštitúcie sa dohodli aj na podpore študentských odborných aktivít a zabezpečení bezplatnej odbornej praxe pre študentov univerzity.

Rezort s univerzitou sa dohodli na vzájomnej podpore a uskutočňovaní spoločných projektov. Zaviazali sa tiež k vzájomnej výmene informácií, skúseností a publikácií, čím chcú podporiť rozvoj teoretických i praktických znalostí v oblasti manažmentu turizmu, hotelierstva a športu. Zástupcovia ministerstva sa budú podieľať na hodnotení štátnych záverečných skúšok študentov univerzity a prispievať odbornými témami na záverečné práce.