Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Rheinmetall chce do roku 2030 zvýšiť ročný obrat na 40 miliárd eur

Na archívnej snímke zo 14. júla 2022 modernizované staršie bojové vozidlá pechoty (BVP) Marder stoja pred halou počas prehliadky závodu nemeckej zbrojárskej spoločnosti Rheinmetall v nemeckom Unterlüsse. Foto: TASR/DPA

Rheinmetall, najväčší zbrojársky podnik v Nemecku, v prvom polroku tohto roka zvýšil tržby o tretinu približne na 3,8 miliardy eur.

Düsseldorf 23. augusta (TASR) - Nemecký zbrojársky koncern Rheinmetall má ambíciu stať sa do konca tohto desaťročia jednou z najväčších spoločností v odvetví na svete. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

"Aby sme to dosiahli, potrebujeme ročný obrat 40 miliárd eur," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Armin Papperger v rozhovore pre piatkové vydanie denníka Handelsblatt. V tomto roku chce skupina podľa neho prekročiť hranicu desiatich miliárd eur, čo by znamenalo nárast o 40 %. Štvornásobné zvýšenie ročného obratu na 40 miliárd eur nie je vzdialený cieľ, zdôraznil Pepperger a dodal, že súčasťou rastovej stratégie sú aj akvizície a fúzie. Rheinmetall naposledy získal americkú spoločnosť Loc a španielsku Expal.

Rheinmetall, najväčší zbrojársky podnik v Nemecku, v prvom polroku tohto roka zvýšil tržby o tretinu približne na 3,8 miliardy eur. Objem prichádzajúcich objednávok a novouzavretých rámcových zmlúv sa v rovnakom období viac ako zdvojnásobil na 15,4 miliardy eur. Koncern vyrába tanky, delostreleckú techniku, systémy protivzdušnej obrany, vojenské nákladné vozidlá a muníciu. Okrem dopĺňania výzbroje a modernizácie armád NATO je aj významným dodávateľom vojenskej techniky pre Ukrajinu.