Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Rheinmetall dosiahol v 1. polroku prevádzkový zisk 404 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Objem prichádzajúcich objednávok a novouzavretých rámcových zmlúv sa v prvom polroku viac ako zdvojnásobil na 15,4 miliardy eur.

Düsseldorf 8. augusta (TASR) - Rheinmetall, najväčší zbrojársky podnik v Nemecku, pokračuje v silnom raste. V prvom polroku sa jeho tržby zvýšili o tretinu približne na 3,8 miliardy eur. Prevádzkový zisk sa takmer zdvojnásobil na 404 miliónov eur. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Knihy objednávok sú naplnené a vyhliadky sú veľmi pozitívne, oznámila spoločnosť vo štvrtok. Objem prichádzajúcich objednávok a novouzavretých rámcových zmlúv sa v prvom polroku viac ako zdvojnásobil na 15,4 miliardy eur.

"Ešte nikdy sme nerástli tak silno," uviedol generálny riaditeľ skupiny Armin Papperger. Vedenie spoločnosti podľa neho očakáva aj v nasledujúcich rokoch ročný nárast tržieb približne o dve miliardy eur.

Koncern Rheinmetall vyrába tanky, delostreleckú techniku, systémy protivzdušnej obrany, vojenské nákladné vozidlá a muníciu. Okrem dopĺňania výzbroje a modernizácie armád NATO je aj významným dodávateľom vojenskej techniky pre Ukrajinu.