Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Ružomberské papierne majú nového prezidenta

Na snímke papierenský stroj PS19 v areáli spoločnosti Mondi SCP Ružomberok 11. mája 2021. Foto: TASR Ján Krošlák

Grünewald podľa vlastných slov vníma Mondi SCP ako silného a profesionálneho hráča na trhu v oblasti výroby papiera a obalov.

Ružomberok 17. septembra (TASR) - Novým prezidentom ružomberského papierensko-celulózového podniku Mondi SCP sa od 1. septembra stal Joachim Grünewald. Nahradil doterajšieho prezidenta Matjaža Gorjupa. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka spoločnosti Dominika Ošková.

Rodák z Nemecka prichádza zo spoločnosti Stora Enso a má vyše 20-ročné skúsenosti s riadením závodov a s vedením významných investičných projektov, vrátane spustenia viacpalivového kotla do prevádzky, modernizácie čistiarne odpadových vôd a prechodu na plne automatizovaný drevosklad. Ako doplnila Ošková, nový prezident tiež pracoval 16 rokov ako generálny riaditeľ nemeckej papierne Maxau.

Grünewald podľa vlastných slov vníma Mondi SCP ako silného a profesionálneho hráča na trhu v oblasti výroby papiera a obalov. "Najdôležitejšou prioritou pre mňa bude bezpečná a stabilná prevádzka celého závodu. Spolu so špičkovým ružomberským tímom budeme hľadať možnosti pre neustále zlepšovanie procesov," podotkol nový prezident spoločnosti.