Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Ekonomika

Ryanair obmedzí prevádzku na letisku Berlín-Brandenburg

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Dôvodom sú najmä vysoké letiskové poplatky.

Berlín 27. augusta (TASR) - Írsky nízkonákladový prepravca Ryanair obmedzí od leta budúceho roka svoju prevádzku na letisku Berlín-Brandenburg (BER) približne o 20 %. Dôvodom sú najmä vysoké letiskové poplatky, oznámila spoločnosť v utorok. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Počet lietadiel, ktoré budú mať základňu v Berlíne, klesne z deviatich na sedem a šesť liniek, do Bruselu, Chanie na gréckom ostrove Kréta, litovského Kaunasu, poľského Krakova, Luxemburska a lotyšskej Rigy, spoločnosť zruší. Presný časový plán redukcie flotily a jej vplyv na zamestnanosť Ryanair zatiaľ nešpecifikoval. Manažér spoločnosti Eddie Wilson uviedol, že prevádzka jedného lietadla zabezpečuje približne 30 pracovných miest.

Ryanair je v súčasnosti najväčšou leteckou spoločnosťou prevádzkujúcou lety z letiska BER. Napriek rozšíreniu služieb v lete tohto roku a zvýšeniu počtu cestujúcich o 15 % v minulom roku zostávajú plány spoločnosti Ryanair v Berlíne do budúcnosti neisté. Počet cestujúcich na letisku v súčasnosti stále dosahuje len približne 70 % v porovnaní s číslami z obdobia pred pandémiou koronavírusu, uviedol Wilson.