Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Ryanair v júni prepravil rekordných 19,3 milióna cestujúcich

Na archívnej snímke cestujúci nastupujú na odlet z letiska v Košiciach do Dublinu. Foto: TASR - Milan Kapusta

V júni boli lety spoločnosti v priemere obsadené na 95 %, čo zhruba zodpovedalo bilancii za rovnaké obdobie minulého roka.

Dublin 2. júla (TASR) - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair v júni prepravila rekordných 19,3 milióna cestujúcich, čo predstavuje v medziročnom porovnaní nárast o 11 %. Najväčšia európska letecká spoločnosť z pohľadu počtu cestujúcich ďalej v utorok oznámila, že vo svojom aktuálnom finančnom roku do konca marca 2025 prepraví 198 až 200 miliónov ľudí, čo je približne o 8 % viac ako v predchádzajúcom roku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Írsky dopravca v máji uviedol, že ceny leteniek počas letnej sezóny budú musieť zostať rovnaké alebo mierne vyššie ako vlani, zatiaľ čo v skoršej prognóze očakával ich nárast o 5 % až 10 %. V júni boli lety spoločnosti v priemere obsadené na 95 %, čo zhruba zodpovedalo bilancii za rovnaké obdobie minulého roka. V máji Ryanair prepravil 18,9 milióna cestujúcich, čím prekonal svoj skorší mesačný rekord.