Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Ekonomika

SaS: Vzhľadom na zvyšovanie cien energií treba pomôcť sociálne slabším

Na snímke opozičný poslanec Karol Galek (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Svojím vyjadrením strana apeluje na ministerku hospodárstva Denisu Sakovú, aby zaviedla a nastavila adresnosť energopomoci na budúci rok tak, aby sa dostala k občanom, ktorí ju naozaj potrebujú.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Vzhľadom na plánované zvyšovanie cien energií na Slovensku je nutná adresná pomoc sociálne slabším skupinám obyvateľstva. Rast cien plynu o 30 % môže pritom zvýšiť ročné výdavky niektorých domácností až o 400 eur, upozornila na to v stredu opozičná strana SaS.

"Žiaľ, akákoľvek adresnosť, o ktorej dnes hovoríme a ktorú požadujeme, tak dodnes nebola žiadnym spôsobom predstavená, a preto si dovolím aj z tohto miesta apelovať na ministerstvo hospodárstva, vyzvať vládu Slovenskej republiky, aby aj formou uznesenia zaviazala dnes neviditeľnú ministerku hospodárstva pani Sakovú, aby predstavila schému adresnej pomoci a určila, akým spôsobom sa táto pomoc dostane k ľuďom," povedal opozičný poslanec Karol Galek (SaS).

Ten ďalej upozornil na fakt, že v rámci plánovanej energopomoci dostane jedna domácnosť iba 40 eur ročne. Svojím vyjadrením strana apeluje na ministerku hospodárstva Denisu Sakovú (Hlas-SD), aby zaviedla a nastavila adresnosť energopomoci na budúci rok tak, aby sa dostala k občanom, ktorí ju naozaj potrebujú.

O zvýšení cien energií mal v priebehu minulého týždňa informovať Jozef Holjenčík, ktorý je v súčasnosti predsedom Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO).