Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Investor plánuje na okraji mesta Šaštín-Stráže prípravu pre výstavbu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Adriána Pagáčová

Účelom navrhovanej činnosti je inžinierska príprava územia pre prvú a druhú etapu projektu zahŕňajúca vybudovanie a pripojenie inžinierskych sietí a vybudovanie prístupových komunikácií.

Šaštín-Stráže 27. augusta (TASR) - Investor plánuje na okraji mesta Šaštín-Stráže v okrese Senica uskutočniť inžiniersku prípravu územia pre výstavbu rodinných domov v rámci projektu Limbová Stráže. Spolu je v rámci prvej a druhej etapy projektu navrhovaných 53 stavebných pozemkov. Vyplýva to zo zámeru spoločnosti DDK Slovakia predloženého do zisťovacieho konania v rámci posudzovania vplyvov navrhovanej činnosti na životné prostredie (EIA).

Účelom navrhovanej činnosti je inžinierska príprava územia pre prvú a druhú etapu projektu zahŕňajúca vybudovanie a pripojenie inžinierskych sietí a vybudovanie prístupových komunikácií. "Následne bude realizovaná výstavba jednotlivých rodinných domov prostredníctvom budúcich majiteľov pozemkov," uvádza sa v predloženom zámere.

Riešené územie je rozdelené na dve etapy, keďže každú bude zabezpečovať samostatný investor. Navrhovaná lokalita sa nachádza v extraviláne mesta Šaštín-Stráže. Je zahrnutá v územnom pláne mesta ako lokalita individuálnej bytovej výstavby. Zo severozápadnej strany pozemku sa nachádza neprevádzkovaný areál bývalého družstva, z juhovýchodnej strany sú rodinné domy.