Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Schválili úpravu vládnej novely zákona o pozemkových úpravách z 9.3.

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Novela sa podľa agrorezortu zároveň upravuje tak, aby sa osobitne neriešil zánik nájomných vzťahov po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia o schválení projektu pozemkových úprav.

Bratislava 23. marca (TASR) - Vláda v stredu schválila úpravu návrhu vládnej novely zákona o pozemkových úpravách už schváleného uznesením vlády 9. marca 2022.

"Ustanovením sa explicitne vyjadruje skutočnosť, ktorá je nevyhnutným dôsledkom pozemkových úprav, teda že nadobudnutím právoplatnosti rozhodnutia o schválení projektu pozemkových úprav, resp. iným dňom uvedeným v tomto rozhodnutí zanikajú pôvodné pozemky a že zároveň vznikajú nové pozemky a s nimi súvisiace vecné práva," uviedlo ministerstvo pôdohospodárstva v aktuálnom návrhu uznesenia.

Novela sa podľa agrorezortu zároveň upravuje tak, aby sa osobitne neriešil zánik nájomných vzťahov po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia o schválení projektu pozemkových úprav, resp. iným dňom uvedeným v tomto rozhodnutí, ale aby sa priamo aplikovala všeobecná právna úprava zániku nájomnej zmluvy v zmysle Občianskeho zákonníka.