Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 26. september 2024Meniny má Edita
< sekcia Ekonomika

Šéf finančnej správy udelil 44 medailí pri príležitosti dňa colníkov

Na snímke prezident Finančnej správy (FS) Jozef Kiss. Foto: TASR - Pavol Zachar

Zlatú medailu udelil okrem iného aj styčnému dôstojníkovi Hraničnej a colnej stráže USA na Slovensku Johnovi Michaelovi Borgovi.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Pri príležitosti Národného dňa colníkov 2024 udelil prezident finančnej správy Jozef Kiss 44 zlatých a strieborných medailí za vzornú službu. Jednu z týchto medailí získal Američan, informovala o tom v pondelok finančná správa (FS).

"Je mi cťou, že tu dnes pred vami môžem stáť a odovzdávať vám tieto vyznamenania. Aj týmto vám chcem poďakovať za vzornú službu, vysoké pracovné nasadenie a úsilie, ktoré každodenne vynakladáte. Za 23 rokov sme udelili viac ako 800 medailí. Aj toto číslo svedčí o tom, že k svojej práci pristupujete veľmi zodpovedne," povedal Kiss.

Zlatú medailu udelil okrem iného aj styčnému dôstojníkovi Hraničnej a colnej stráže USA na Slovensku Johnovi Michaelovi Borgovi, ktorý je prvým zástupcom Hraničnej a colnej stráže USA v Europole a v súčasnosti je zaradený ako poradca pre oblasť bezpečnosti hraníc a colníctva na Veľvyslanectve USA v Bratislave. Malo by tak ísť o prvého vyslaného zahraničného atašé na území SR, ktorý prispieva k posilneniu a rozvoju bilaterálnej spolupráce medzi Hraničnou a colnou strážou USA a FS.

Ten svojím aktívnym prístupom zabezpečuje realizáciu Plánu spolupráce medzi Hraničnou a colnou strážou USA, Finančným riaditeľstvom SR a Úradom hraničnej a cudzineckej polície SR, pričom hodnota tohto programu je vo výške 2,8 milióna USD (2,58 milióna eur). John Michael Borg školí príslušníkov FS v oblasti spolupráce ochrany vonkajšej schengenskej hranice.

Prezident FS udeľuje tieto ocenenia každý rok príslušníkom FS, ktorí sa v uplynulom období významne podieľali na plnení jej úloh v colnej a daňovej oblasti a výsledkami svojej práce sú prínosom pre celú spoločnosť. Tohtoročný Národný deň colníkov pripadol na 21. septembra.

(1 EUR = 1,1119 USD)