Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 3. október 2024Meniny má Stela
< sekcia Ekonomika

Šéf Stellantisu sa v talianskom parlamente vyjadrí k výrobe

Na snímke Carlos Tavares. Foto: TASR/AP

Globálne spomalenie predaja elektrických vozidiel (EV) prinútilo výrobcov automobilov na celom svete pozmeniť svoje plány v oblasti EV.

Miláno 1. októbra (TASR) - Šéf automobilovej skupiny Stellantis Carlos Tavares navštívi budúci týždeň taliansky parlament, kde sa vyjadrí k perspektívam výroby v krajine. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Vypočutie pred parlamentným výborom sa uskutoční 11. októbra, uviedla spoločnosť po tom, ako oznámila, že vzhľadom na slabé objednávky predĺži pozastavenie výroby svojho mestského elektromobilu Fiat 500 do 1. novembra. Tavares má záujem poskytnúť zákonodarcom "čo najúplnejší obraz o výrobe skupiny v Taliansku", uviedla vo vyhlásení spoločnosť, podľa ktorej si zložitá situácia v automobilovom sektore vyžaduje rýchlu reakciu.

Globálne spomalenie predaja elektrických vozidiel (EV) prinútilo výrobcov automobilov na celom svete pozmeniť svoje plány v oblasti EV. Napriek dočasnému zastaveniu výroby v historickom závode skupiny Mirafiori v Turíne, Stellantis zopakoval svoj plán investovať 100 miliónov eur do elektrického Fiatu 500e s vysokovýkonnou batériou, pričom od začiatku roka 2026 začne vyrábať nový model 500 Hybrid.