Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Ekonomika

Skupina DSV prevezme spoločnosť Schenker za 14,3 miliardy eur

Kamión pred logistickým centrom dopravnej spoločnosti DSV v dánskom Hedehusene vo štvrtok 12. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Očakáva sa, že transakcia bude dokončená v priebehu budúceho roka, ak ju schváli dozorná rada Deutsche Bahn a nemecká vláda.

Berlín 13. septembra (TASR) - Dánska dopravná spoločnosť DSV prevezme od nemeckej železničnej spoločnosti Deutsche Bahn jej logistickú divíziu DB Schenker za 14,3 miliardy eur. Dohodu v piatok potvrdili obe zúčastnené strany. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Očakáva sa, že transakcia bude dokončená v priebehu budúceho roka, ak ju schváli dozorná rada Deutsche Bahn a nemecká vláda. Súčasťou dohody je garancia pracovných miest do roku 2027. Transakcia zníži dlh a výrazne prispeje k finančnej udržateľnosti skupiny, uviedol generálny riaditeľ Deutsche Bahn Richard Lutz.

Spoločnosť DB Schenker so sídlom v Essene má približne 72.700 zamestnancov vo viac ako 130 krajinách a patrí medzi najväčších poskytovateľov logistických služieb na svete.

Generálny riaditeľ DSV Jens H. Lund uviedol, že nový vlastník plánuje v nasledujúcich troch až piatich rokoch investovať v Nemecku približne jednu miliardu eur, vďaka čomu by mali v krajine vzniknúť aj nové pracovné miesta. Podľa DSV budú mať obe firmy spoločný obrat vo výške približne 39 miliárd eur ročne a zamestnajú zhruba 147.000 ľudí vo viac ako 90 krajinách.