Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Ekonomika

Slovenská Generali a Generali Česká poisťovňa prepoja svoje aktivity

Roman Juráš, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Po prepojení aktivít bude country manažérom pre Českú republiku a Slovensko a generálnym riaditeľom Roman Juráš.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Spoločnosti Generali Poisťovňa a Generali Česká poisťovňa uzatvorili v piatok zmluvu, na základe ktorej prepoja svoje aktivity. Tejto transakcii, ako aj s ňou súvisiacim krokom predchádzalo schválenie zo strany Národnej banky Slovenska a Českej národnej banky.

Prepojenie nebude mať žiaden vplyv na existujúce zmluvy, poskytované služby a servis voči klientom, ako aj obchodným partnerom spoločnosti na Slovensku. Poistné podmienky a poistné krytie zostávajú zachované v rovnakej miere, v akej boli dojednané. Všetky služby budú naďalej poskytované v rovnakom rozsahu, ako doposiaľ. Nezmenené zostávajú aj všetky kontakty a sieť pobočiek poisťovne na Slovensku.

"Prepojenie aktivít nám umožní zdieľať zdroje, neustále zdokonaľovať procesy a prinášať tak klientom ešte lepšie riešenia a služby v zmysle našej ambície stať sa celoživotným partnerom. Veríme, že vďaka spojeniu s jednou z najväčších poisťovní zo Skupiny Generali v regióne strednej a východnej Európy budeme aj v budúcnosti neustále zlepšovať servis a ponuku pre našich klientov na Slovensku," povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne Juraj Jurčík.

Zmluva o predaji podniku nadobúda účinnosť uplynutím 19. decembra. Po prepojení aktivít bude country manažérom pre Českú republiku a Slovensko a generálnym riaditeľom Roman Juráš. Jurčík bude riadiť slovenskú pobočku poisťovne, pričom po novom bude členom predstavenstva Generali Českej poisťovne so zodpovednosťou za obchod na Slovensku.