Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Ekonomika

Slovenský exportér Heneken Group otvoril hlinikáreň v Turecku

Ilustračné foto Foto: TASR - Ján Krošlák

Heneken Group je skupina obchodných a výrobných spoločností založená na Slovensku.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Slovenský exportér Heneken Group otvoril hlinikáreň v tureckom meste Izmir. Investícia s názvom Heneken Metalürji Döküm predstavuje investičný projekt na zelenej lúke, ktorý je vyústením medzinárodnej spolupráce medzi Tureckom a Slovenskom. Plánovaný ročný objem výroby je na úrovni 36.000 ton sekundárneho hliníka, informovala v pondelok Rada slovenských exportérov (RSE).

"Pri príležitosti oficiálnej prezentácie fabriku navštívila slovenská delegácia vedená štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislavom Chovancom a generálnym riaditeľom Eximbanky Rastislavom Podhorcom. Na otvorení hlinikárne sa zúčastnili aj vedúci diplomatických misií a médií, obchodní partneri a predstavitelia Rady slovenských exportérov," priblížila rada.

Heneken Group je skupina obchodných a výrobných spoločností založená na Slovensku. Jej domáce a globálne aktivity zahŕňajú obchod s kovmi, výrobu zliatin a nadzemných vodičov. V priebehu posledných rokov sa skupina rozrástla na súčasných 13 dcérskych spoločností v ôsmich krajinách s vyše 600 zamestnancami. Jej tržby v roku 2022 presiahli 500 miliónov eur, doplnila RSE.