Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 26. november 2024Meniny má Kornel
< sekcia Ekonomika

Slovenskému zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov pribudlo 11 členov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Do zväzu vstúpila aj spoločnosť Gratta z Prešova, ktorá sa špecializuje na dopekané výrobky s produkčnými kapacitami presahujúcimi potreby Slovenska.

Bratislava 24. marca (TASR) - Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC) sa tento rok rozšíril o 11 členov, čo je najväčší prírastok v histórii. Počet ľudí, ktorých členovia SZPCC zamestnávajú, je viac ako 12.500. V piatok o tom informoval predseda predstavenstva združenia Milan Lapšanský.

Spresnil, že ich novými členmi sa stali spoločnosti z celého Slovenska od firmy Pepani z Nitry s konceptom Chlebáreň, cez pekáreň zo Svederníka Prima-Žilina a Pekáreň Zelník z Ružomberka. Do zväzu vstúpila aj spoločnosť Gratta z Prešova, ktorá sa špecializuje na dopekané výrobky s produkčnými kapacitami presahujúcimi potreby Slovenska.

Združenie rozšírila aj skupina cukrárov. Tí sú podľa predsedu špecialisti v cukrárenstve s dlhoročnými skúsenosťami nielen zo zahraničia, ale dokonca z cukrární najvyššej svetovej úrovne ocenených michelinskými hviezdami.

"Z ich špecializácie vyplývajú aj čiastočne odlišné problémy i požiadavky. Pred zákonodarcami budeme preto aktívne presadzovať aj ich záujmy, aby mohol cukrársky sektor na Slovensku rásť a prosperovať," dodal Lapšanský.

Zväz má viac ako 500 členov od samostatne zárobkovo činných osôb po stredné podniky.