Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Ekonomika

Spolkové krajiny žiadajú udržanie nemeckých závodov Volkswagenu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

V dokumente ministri tiež odmietli akékoľvek "tvrdé škrty" na úkor zamestnancov, pričom zdôraznili, že pracovné miesta a odborné znalosti musia zostať z dlhodobého hľadiska garantované.

Wolfsburg 14. októbra (TASR) - Štyri spolkové krajiny, v ktorých má svoje výrobné základne automobilová skupina Volkswagen (VW), sa dohodli na spolupráci v záujme udržania všetkých závodov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Hlavným cieľom je úplné zachovanie všetkých závodov, čo znamená, že "jednotlivé závody nebudú postavené proti sebe", uvádza sa v stanovisku, ktoré podpísali ministri hospodárstva spolkových krajín Dolné Sasko, Sasko, Hesensko a Berlín. V dokumente s dátumom 10. októbra, o ktorom informovali viaceré nemecké médiá, ministri tiež odmietli akékoľvek "tvrdé škrty" na úkor zamestnancov, pričom zdôraznili, že pracovné miesta a odborné znalosti musia zostať z dlhodobého hľadiska garantované.

"Ak sa raz odbornosť stratí, zvyčajne zostane stratená alebo sa dá obnoviť len s najväčším úsilím," upozornili ministri dotknutých spolkových krajín.

Značka Volkswagen zamestnáva v Nemecku približne 120.000 ľudí, z toho viac ako 100.000 v Dolnom Sasku, ktoré vlastní aj 20 % hlasovacích práv v skupine VW.