Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Fúra sa stala novým členom skupiny Kosit

Na snímke vozový park. Foto: TASR - František Iván

Spoločnosť Fúra pôsobí na trhu od roku 2001. Primárne sa venuje segmentu komunálnych zákazníkov v Košickom a Prešovskom kraji.

Košice 19. júna (TASR) - Spoločnosť Fúra je po novom členom skupiny Kosit. Ako TASR informovala hovorkyňa firmy Kosit Slavomíra Brzová, k akvizícii došlo začiatkom júna. Fúra sa venuje službám odpadového hospodárstva v segmente komunálnych zákazníkov, a to najmä na východe Slovenska. Ako pripomenula jej generálna riaditeľka Lucia Šprinc, ide o segment dominantný aj v rámci celej skupiny Kosit.

"Naším poslaním a dlhodobou víziou je prinášať okrem kvalitnej služby zákazníkom z radov obcí a miest inovatívne riešenia riadenia verejných financií v oblasti odpadov, zavádzanie nástrojov na kontinuálne zvyšovanie miery triedeného zberu a investovanie do technológií umožňujúcich maximálne využitie odpadu ako zdroja druhotných surovín či energie," uviedla.

Väčšinovým akcionárom Kositu je investičná skupina Wood & Company. Ako povedal predseda jej predstavenstva Ľubomír Šoltýs, uvedená akvizícia predstavuje napĺňanie rastovej stratégie skupiny v rámci odpadového hospodárstva. "Rozšírenie pôsobenia je dôležité pre realizáciu našich projektov v oblasti transformácie odvetvia od skládkovania k zhodnocovaniu," dodal.

Spoločnosť Fúra pôsobí na trhu od roku 2001. V súčasnosti zamestnáva 226 pracovníkov. Primárne sa venuje segmentu komunálnych zákazníkov v Košickom a Prešovskom kraji.

Skupina spoločností Kosit sa primárne zameriava na poskytovanie služieb nakladania s odpadom pre komunálny sektor a komplexné služby pre zákazníkov z oblasti priemyslu a obchodu. Okrem zariadenia na energetické využitie odpadu v Košiciach či bioplynovej stanice na materiálové a energetické zhodnotenie biologického odpadu prevádzkuje viacero koncových zariadení v Košickom, Prešovskom či Nitrianskom kraji. Zamestnáva viac ako 1000 pracovníkov a jej konsolidovaný obrat dosiahol vlani 82 miliónov eur.