Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Lego v 1. polroku výrazne zvýšila tržby aj zisk

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Spoločnosť Lego opäť rástla rýchlejšie ako zvyšok trhu, k čomu prispel najmä silný dopyt v Amerike a Európe.

Kodaň 28. augusta (TASR) - Dánsky hračkársky gigant Lego dosiahol v prvom polroku výrazný nárast tržieb aj zisku. Čistý zisk sa v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka zvýšil o 16 % na 6 miliárd dánskych korún (804 miliónov eur). Tržby vzrástli o 13 % na 31 miliárd DKK. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFO a DPA.

Spoločnosť Lego opäť rástla rýchlejšie ako zvyšok trhu, k čomu prispel najmä silný dopyt v Amerike a Európe, oznámila skupina v stredu. Spoločnosť zároveň zvýšila svoje výdavky na strategické iniciatívy, ako je udržateľnosť, maloobchod a digitalizácia, s cieľom ďalej podporovať krátkodobý a dlhodobý rast. Očakáva sa, že výdavky v týchto oblastiach v druhej polovici roka ďalej narastú.

"Naše portfólio je aj naďalej relevantné pre všetky vekové skupiny a záujmy, čo podporuje silný dopyt na trhoch," uviedol Niels B. Christiansen, generálny riaditeľ spoločnosti Lego. Zároveň zdôraznil, že skupina dosiahla veľký pokrok pri zvyšovaní podielu udržateľných materiálov vo svojich výrobkoch.