Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Ekonomika

DAJTE SI POZOR: ZSE Energia upozorňuje na škodlivé emaily v jej mene

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Možnosť overiť si úhradu svojich pohľadávok majú zákazníci prostredníctvom zákazníckej linky alebo online zákazníckej zóny.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 26. júna (TASR) - Spoločnosť ZSE Energia zaznamenala v stredu šírenie škodlivých emailov zasielaných v jej mene. Predpokladá, že ide o malvér, ktorý sa šíri prostredníctvom emailu odoslaného z legitímnej emailovej adresy spoločnosti kontakt@zse.sk. Predmet emailu je "Elektronická faktúra" a jeho obsah je zatiaľ neznámy, upozornila hovorkyňa ZSE Energia Katarína Šulíková.

Podobný útok zaznamenala spoločnosť už v apríli tohto roka, keď podvodné emaily s rovnakým názvom predmetu obsahovali prílohu s koncovkou "zip", ktorá po otvorení mohla poškodiť počítačový systém prijímateľa. Hovorkyňa preto pripomenula, že svoje faktúry s koncovkou "zip" nikdy v prílohe emailu neposiela. Možnosť overiť si úhradu svojich pohľadávok majú zákazníci prostredníctvom zákazníckej linky alebo online zákazníckej zóny.

Spoločnosť ZSE Energia sa zaoberá obchodom s elektrinou a plynom v regióne západného Slovenska i mimo neho. Na trh vstúpila v roku 2007 ako dcérska spoločnosť skupiny Západoslovenskej energetiky.