Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku tohto roku podľa neho zaznamenalo v odbore výroby hotových krmív, kde sa počet pracovníkov medziročne zvýšil o 44,2 %.
Autor TASR
Bratislava 25. augusta (TASR) - V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku 2018 pracovalo 32.124 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2017 sa ich stav zvýšil o 3,5 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku tohto roku podľa neho zaznamenalo v odbore výroby hotových krmív, kde sa počet pracovníkov medziročne zvýšil o 44,2 %.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v 1. polroku evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (o 13,2 %), vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek (o 12,3 %), vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (o 9,1 %), vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 8,3 %) a pri úprave a spracovaní mlieka (o 7,4 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov nastalo v 1. polroku 2018 v odvetví výroby trvanlivých pekárskych výrobkov, a to medziročne o 7,2 %.
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku tohto roku podľa neho zaznamenalo v odbore výroby hotových krmív, kde sa počet pracovníkov medziročne zvýšil o 44,2 %.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v 1. polroku evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (o 13,2 %), vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek (o 12,3 %), vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (o 9,1 %), vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 8,3 %) a pri úprave a spracovaní mlieka (o 7,4 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov nastalo v 1. polroku 2018 v odvetví výroby trvanlivých pekárskych výrobkov, a to medziročne o 7,2 %.