Výraznejšie sa počet zamestnancov medziročne zvýšil vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov o 8,3 %, vo výrobe hotových krmív o 6,4 % a v úprave a spracovaní mlieka o 5,4 %.
Autor TASR
Bratislava 22. augusta (TASR) - V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku tohto roku pracovalo 31.363 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2020 sa stav zamestnancov znížil o 0,1 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového oddelenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku 2021 zaznamenalo v odbore tzv. ostatných potravinárskych výrobkov o 10,4 % a výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov o 10,3 %.
Výraznejšie sa počet zamestnancov medziročne zvýšil vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov o 8,3 %, vo výrobe hotových krmív o 6,4 % a v úprave a spracovaní mlieka o 5,4 %. Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. polroku 2021 sa evidovalo vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek o 0,1 % a vo výrobe hroznového vína o 1,6 %.
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2021 nastalo vo výrobnom odbore stáčanie prírodných minerálnych vôd a výroba nealko nápojovo 14,5 %, vo výrobe mlynských výrobkov o 10,3 %, výrobe cestovín o 7,4 % a výrobe piva a sladu o 6,5 %.
Korpáš dodal, že medziročne sa stav zamestnancov znížil vo väčšine sledovaných odvetví, len vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových ostal medziročne počet zamestnancov nezmenený.
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku 2021 zaznamenalo v odbore tzv. ostatných potravinárskych výrobkov o 10,4 % a výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov o 10,3 %.
Výraznejšie sa počet zamestnancov medziročne zvýšil vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov o 8,3 %, vo výrobe hotových krmív o 6,4 % a v úprave a spracovaní mlieka o 5,4 %. Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. polroku 2021 sa evidovalo vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek o 0,1 % a vo výrobe hroznového vína o 1,6 %.
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2021 nastalo vo výrobnom odbore stáčanie prírodných minerálnych vôd a výroba nealko nápojovo 14,5 %, vo výrobe mlynských výrobkov o 10,3 %, výrobe cestovín o 7,4 % a výrobe piva a sladu o 6,5 %.
Korpáš dodal, že medziročne sa stav zamestnancov znížil vo väčšine sledovaných odvetví, len vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových ostal medziročne počet zamestnancov nezmenený.