Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 20. október 2024Meniny má Vendelín
< sekcia Ekonomika

Stredoeurópska nadácia otvorila 15. ročník programu pre nadanú mládež

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Pravidelne sa do programu prihlási takmer 200 uchádzačov o grant.

Bratislava 22. februára (TASR) – Už 15. rok získajú talentovaní mladí umelci, vedci a športovci na rozvoj svojho talentu spolu až 66.000 eur. Mladí ľudia vo veku osem až 25 rokov sa môžu do 21. marca uchádzať o grant v Stredoeurópskej nadácii. Informoval o tom Anton Molnár, riaditeľ komunikácie spoločnosti Slovnaft, ktorá projekt finančne zabezpečuje.

Zmyslom grantového programu Talenty Novej Európy (TNE) je pomôcť nadaným deťom a mladým ľuďom, aby sa mohli sústrediť na prácu na sebe a neboli limitovaní materiálnymi podmienkami. Vďaka získanej finančnej podpore mohlo už niekoľko stoviek mladých talentov vyštudovať prestížne zahraničné školy, venovať sa vedeckému výskumu, posúvať svoju výkonnosť na športových sústredeniach a medzinárodných súťažiach, navštevovať majstrovské hudobné kurzy či zabezpečiť si učebné pomôcky a vybavenie, umelecké potreby alebo hudobné nástroje.

Pravidelne sa do programu prihlási takmer 200 uchádzačov o grant. Počas uplynulých 14 ročníkov grantového programu bolo celkovo podporených viac ako 450 talentov súhrnnou sumou takmer 911.000 eur.