Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Ekonomika

Takáč: Pre priame podpory si treba skontrolovať schránky

Na snímke minster pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD). Foto: TASR - Jakub Kotian

Samotní prijímatelia môžu podľa neho urýchliť proces vyplatenie podpôr, a to prevzatím doručeného rozhodnutia.

Bratislava 25. júna (TASR) – Poľnohospodárom sú v ostatných dňoch doručované rozhodnutia o priznaní priamych podpôr. Podmienkou vyplatenia schválenej sumy je však prevzatie rozhodnutia o priznaní tejto podpory. Upozornil na to minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD).

"Chcem vyzvať všetkých poľnohospodárov, ktorí čakajú na vyplatenie priamych platieb, aby si skontrolovali svoje poštové schránky a elektronické schránky Ústredného portálu verejnej správy. Prevzatie rozhodnutia je totiž podmienkou na vyplatenie peňazí," spresnil Takáč na utorkovom tlačovom brífingu v Národnej rade SR.

Samotní prijímatelia môžu podľa neho urýchliť proces vyplatenie podpôr, a to prevzatím doručeného rozhodnutia. Viac ako 90 % zo všetkých prijímateľov už má rozhodnutie o priznaní priamej podpory vo svojej elektronickej schránke.

Dodal, že fyzické doručovanie rozhodnutí poštou v roku 2024 sa uskutočňuje iba v prípadoch, keď prijímatelia nemajú aktivovanú elektronickú schránku. Je dobré si tiež skontrolovať, či majú prijímatelia aktivované e-schránky na doručovanie v rámci Ústredného portálu verejnej správy.