Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Ekonomika

Partizánske si na rekonštrukciu kotolne zoberie úver

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

K modernizácii kotolne pristúpila mestská firma, ktorá je prevádzkovateľom tepelných zdrojov v Partizánskom, pre jej technickú a morálnu opotrebovanosť.

Partizánske 15. októbra (TASR) - Technické služby mesta (TSM) Partizánske budú rekonštrukciu kotolne D na sídlisku Luhy I financovať i z úverových zdrojov. Prijatie úveru vo výške 398.000 eur odporučilo valnému zhromaždeniu spoločnosti mestské zastupiteľstvo na svojom mimoriadnom rokovaní v pondelok (14. 10.).

K modernizácii kotolne pristúpila mestská firma, ktorá je prevádzkovateľom tepelných zdrojov v Partizánskom, pre jej technickú a morálnu opotrebovanosť. "Kotolňu dali do prevádzky v roku 1993. Kotly sú značne opotrebované, rovnako aj ovládacie, bezpečnostné a riadiace zariadenia sú po svojej životnosti. Riadiaci systém je zastaralý a v prípade jeho výpadku je náročné obstarať náhradné diely," spomenul primátor Jozef Božik.

Rekonštrukcia podľa neho spočíva v inštalácii nových kotlov a nového riadiaceho systému s napojením na centrálny dispečing.

Spoločnosť nemá dostatok vlastných zdrojov na financovanie tohto investičného zámeru, preto pripravila prijatie úveru, ktorým sa zaoberala dozorná rada ešte v máji. Banka ho firme schválila, úverové zmluvy môže konateľ podpísať až na základe rozhodnutia valného zhromaždenia.

Mestskí poslanci svojím uznesením odporučili na základe odporúčania dozornej rady valnému zhromaždeniu, aby poverilo konateľa TSM podpísať úverovú zmluvu a zabezpečiť i všetky právne náležitosti súvisiace s poskytnutím úveru na modernizáciu rozvodov kotolne.