Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 8. júl 2024Meniny má Ivan
< sekcia Ekonomika

Tesla získala súhlas úradov v Brandenbursku na rozšírenie závodu

Na archívnej snímke z 22. apríla 2021 logo amerického výrobcu elektromobilov Tesla sa nachádza na dobíjacej stanici v americkom meste Buford. Foto: TASR/AP

Brandenburské ministerstvo životného prostredia vo štvrtok oznámilo, že súhlasí s plánmi americkej automobilky na expanziu závodu v obci Grünheide pri Berlíne.

Berlín 4. júla (TASR) - Americký výroba elektrických áut Tesla získal od ministerstva životného prostredia nemeckého spolkového štátu Brandenbursko súhlas s rozšírením svojho závodu. Tesla tak odstránila ďalšiu prekážku vo svojich plánoch na výrazné zvýšenie výrobnej kapacity. TASR o tom informuje na základe správ agentúr DPA a Reuters.

Brandenburské ministerstvo životného prostredia vo štvrtok oznámilo, že súhlasí s plánmi americkej automobilky na expanziu závodu v obci Grünheide pri Berlíne. Firma chce areál závodu rozšíriť, aby mohla zvýšiť výrobnú kapacitu na približne milión áut ročne. V súčasnosti je to zhruba 300.000 áut.

Na základe pôvodných plánov chcela Tesla nechať vyrúbať viac než 100 hektárov lesa, čo viedlo k protestom miestnych obyvateľov. Firma neskôr projekt zredukovala, pričom ustúpila napríklad od výstavby nákladného depa. Podľa ministerstva prvá fáza rozšírenia závodu bude zahrnovať výstavbu logistického areálu pre nové autá.