Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Ekonomika

Tipos podporí podujatia v rámci rozvoja cestovného ruchu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Spoločnosť sa v tejto súvislosti stala partnerom Jazzy Festu, Jánošíkových dní, Bardejovského jarmoku a podujatia Slovenský deň kroja.

Bratislava 26. júla (TASR) - Národná lotériová spoločnosť Tipos podporí tento rok rôzne podujatia, čím prispeje k rozvoju cestovného ruchu, turistiky a prezentácii národných tradícií Slovenska. Spoločnosť sa v tejto súvislosti stala partnerom Jazzy Festu, Jánošíkových dní, Bardejovského jarmoku a podujatia Slovenský deň kroja, informovala v piatok hovorkyňa Tiposu Jana Pohorelská.

"Veríme, že naša podpora slovenskej kultúry a tradícií v regiónoch nielen posilní rozvoj cestovného ruchu, ale zároveň ich zachováme aj pre ďalšie generácie," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Tiposu Peter Deďo. Spoločnosť vyzvala ľudí, aby sa zúčastnili podujatí, ktoré podľa nej ponúkajú jedinečné zážitky, možnosti cestovania, hlbšie spoznávanie našich kultúrnych hodnôt a tradícií, vytvárajú dedičstvo pre ďalšie generácie a sú neoddeliteľne spojené s cestovným ruchom na Slovensku.

Tohtoročné podujatie Jazzy Fest sa tradične uskutoční v Liptovskom Mikuláši a návštevníkom ponúkne deväť koncertov, dva workshopy a tri džezové improvizované zhromaždenia. Folklórny festival Jánošíkove dni v Terchovej je zameraný okrem domácich hostí aj na cudzincov, ktorým umožní zažiť prezentáciu slovenskej kultúry, ľudových tancov, folklóru, tradičných remesiel, umenia a gastronómie.

Návštevníci zo Slovenska a zo sveta budú mať taktiež možnosť zažiť tradičný Bardejovský jarmok v autentickom prostredí starobylého námestia, ktoré je zapísané v Zozname svetového dedičstva UNESCO. Slovenský deň kroja organizovaný v Banskej Bystrici je podľa spoločnosti originálnym podujatím, ktoré ponúka možnosť objaviť korene, z ktorých sa formovala slovenská umelecká sféra.