Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Ekonomika

Tipos vlani medziročne zvýšil zisk na 9,6 milióna eur

Na snímke logo spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť a.s. Foto: TASR/Martin Baumann

Zároveň bol takmer o 200 miliónov eur vyšší oproti pôvodnému plánu, ktorý nastavovalo ešte bývalé vedenie spoločnosti.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Štátna lotériová spoločnosť Tipos vlani výšila čistý zisk na 9,6 milióna eur zo 7,5 milióna eur v roku 2019. Obrat spoločnosti vzrástol taktiež o viac ako štvrtinu na 683 miliónov eur z 540 miliónov eur v predchádzajúcom účtovnom období, informoval v piatok po ukončení nezávislého auditu Tipos. Cieľom vedenia spoločnosti je prekonať hranicu obratu vo výške jednej miliardy eur.

"Chceme posunúť spoločnosť Tipos medzi najväčšie slovenské firmy. Nesmieme mať nižšie ambície ako naša konkurencia," uviedol výkonný riaditeľ sekcie produktov a člen predstavenstva Stanislav Molnár. Obrat firmy vlani medziročne vzrástol o 143 miliónov eur. Zároveň bol takmer o 200 miliónov eur vyšší oproti pôvodnému plánu, ktorý nastavovalo ešte bývalé vedenie spoločnosti. Prostredníctvom odvodu pre ministerstvo školstva zároveň spoločnosť podporila šport v hodnote takmer 47 miliónov eur.

Výkonný riaditeľ sekcie predaja a marketingu a člen predstavenstva Ladislav Tručka dodal, že úlohu pri rekordných číslach vo veľkej miere zohralo aj vhodnejšie nastavenie prepojenia predaja a marketingu. "Zároveň sa nám vo výraznej miere podarilo vynegociovať zníženie cien na mediálnom trhu, dostali sme teda viac mediálneho priestoru za menej peňazí a aj to podporilo predaj našich produktov," vysvetlil Tručka.