Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Ekonomika

Trh s použitým tovarom zažíva v Rakúsku boom

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Až 59 % kupujúcich uviedlo, že využívajú online platformy, ako napríklad Ebay.

Viedeň 14. septembra (TASR) - Trh s použitým tovarom zažíva v Rakúsku boom. Podľa prieskumu zväzu obchodného združenia Handelsverband takmer každý druhý človek nakupuje tovar z druhej ruky niekoľkokrát ročne a spotrebitelia naň ročne minú v priemere 195 eur. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

"Celkovo v súčasnosti predpokladáme objem trhu približne 2 miliardy eur ročne," uviedol výkonný riaditeľ združenia Rainer Will. Najviac sa z druhej ruky nakupujú knihy, filmy a oblečenie, obľúbenými tovarmi sú aj hračky a nábytok, ukázali výsledky prieskumu agentúry Republika. Tovar z druhej ruky už niekedy nakúpili takmer tri štvrtiny respondentov.

Až 59 % kupujúcich uviedlo, že využívajú online platformy, ako napríklad Ebay. Obľúbené sú aj blšie trhy (52 %) a obchody s použitým tovarom (37 %). Hlavnými dôvodmi výberu tovaru z druhej ruky sú udržateľnosť a snaha ušetriť peniaze. Mnohí z oslovených spotrebiteľov sa tiež domnievajú, že vďaka second handu si môžu kúpiť tovar, ktorý už nie je dostupný v tradičných maloobchodných predajniach.