Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Ekonomika

Tržby Coca-Cola v 3. kvartáli klesli, prekonali však očakávania

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spoločnosť v stredu uviedla, že v 3. štvrťroku dosiahla čistý zisk 2,85 miliardy USD (2,63 miliardy eur).

Atlanta 23. októbra (TASR) - Americká nápojová spoločnosť Coca-Cola oznámila za 3. štvrťrok tohto roka pokles zisku približne o 8 %. Klesli aj tržby, napriek tomu však firma prekonala očakávania analytikov. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AP a portálu RTTNews.

Spoločnosť v stredu uviedla, že v 3. štvrťroku dosiahla čistý zisk 2,85 miliardy USD (2,63 miliardy eur). V medziročnom porovnaní to predstavuje pokles o 7,8 %.

Bez započítania jednorazových položiek dosiahol takzvaný upravený zisk 3,35 miliardy USD, čo na akciu znamená 77 centov. Prekonal tak očakávania analytikov, ktorí počítali s týmto ziskom na úrovni 75 centov/akcia.

Pokles zaznamenali aj tržby, aj keď iba mierny. Dosiahli 11,9 miliardy USD, čo oproti 3. štvrťroku minulého roka znamená zníženie o necelé percento. Aj tento ukazovateľ prekonal očakávania analytikov. Tí predpokladali, že tržby klesnú až na 11,6 miliardy USD.

Približne o 1 % klesol aj objem predaja, čo je najmä dôsledok zvýšenia cien. Tie Coca-Cola zvýšila v období od júla do konca septembra o 10 %. Firma zatiaľ zvýšila ceny svojich produktov v každom štvrťroku od konca roka 2020.

(1 EUR = 1,0821 USD)