Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Ekonomika

Tržby výrobcu nápojov Rémy Cointreau vzrástli o takmer 40 %

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Silný rast tržieb však zaznamenala aj divízia likérov. V jej prípade sa tržby na organickej báze zvýšili v 1. kvartáli medziročne o 19,4 %.

Paríž 26. júla (TASR) - Francúzsky výrobca alkoholických nápojov Rémy Cointreau oznámil za 1. kvartál súčasného obchodného roka rast tržieb o takmer 40 % a tržieb na organickej báze o viac než pätinu, čím spoločnosť prekonala očakávania trhov. Výsledky podporil vysoký dopyt po produktoch firmy v Európe aj USA a výrazné zotavenie zaznamenala spoločnosť v júni aj v Číne, keď sa v krajine zmiernili tamojšie protipandemické opatrenia. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Výrobca koňaku Rémy Martin a pomarančového likéru Cointreau v utorok uviedol, že jeho tržby dosiahli v 1. štvrťroku obchodného roka 2022/2023 (začal sa v apríli) 409,9 milióna eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená rast o 39,9 %, k čomu okrem vysokého dopytu prispeli aj pozitívne kurzové vplyvy.

Výrazne však vzrástli aj tržby na organickej báze (bez započítania kurzových vplyvov), ktorých rast dosiahol 27 %. Firma tak prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali s rastom organických tržieb zhruba o 19 %.

Výrazne k tomu prispela kľúčová divízia koňakov Rémy Martin. Jej tržby sa na organickej báze zvýšili o 31,5 % na 292,3 milióna eur. Aj v tomto prípade spoločnosť prekonala očakávania, keďže analytici predpokladali rast tržieb divízie o 22,3 %. Táto divízia si naďalej udržuje dobrú pozíciu najmä v USA, kde pokračuje vysoký dopyt po produktoch spoločnosti, ako Louis XIII, Rémy Martin XO a 1738 Accord Royal.

Silný rast tržieb však zaznamenala aj divízia likérov. V jej prípade sa tržby na organickej báze zvýšili v 1. kvartáli medziročne o 19,4 %.