Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Úroky na hypotékach v USA klesli na najnižšiu úroveň za vyše 1,5 roka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Odhaduje sa, že americká centrálna banka na svojom najbližšom zasadnutí pristúpi k redukcii úrokových sadzieb.

Washington 13. septembra (TASR) - Úrokové sadzby pri najpopulárnejších úveroch na bývanie v Spojených štátoch pokračujú v poklese, pričom tento týždeň klesli na najnižšiu úroveň za viac než 1,5 roka. Smerom nadol ich posunuli očakávania, že americká centrálna banka pristúpi tento mesiac k redukcii úrokových sadzieb. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá zverejnila najnovšie údaje hypotekárnej agentúry Freddie Mac.

Agentúra zverejnila, že priemerná sadzba referenčného 30-ročného úveru na bývanie dosiahla v tomto týždni 6,20 %. To je najnižšia úroveň od februára minulého roka. Na porovnanie, v predchádzajúcom týždni predstavovala 6,35 % a pred rokom 7,18 %.

Odhaduje sa, že americká centrálna banka na svojom najbližšom zasadnutí pristúpi k redukcii úrokových sadzieb. Väčšina ekonómov stále odhaduje, že ich zníži o 25 bázických bodov, čoraz väčší počet však začína predpokladať, že redukcia môže dosiahnuť aj 50 bodov. Zasadnutie, po ktorom banka oznámi svoje rozhodnutie, sa uskutoční 17. a 18. septembra.