V ponuke obchodného reťazca nájdu zákazníci osem mrazených produktov - tri druhy diviačieho mäsa, štyri jelenie mäsá a danielie mäso.
Autor TASR
Bratislava 13. septembra (TASR) - Na Slovensku sa spustil predaj diviny zo slovenských lesov na základe spolupráce medzi štátnym podnikom Lesy SR a obchodným reťazcom Tesco Stores SR. Reťazec bude predávať hlbokomrazenú divinu z voľne žijúcej zveri. Informoval o tom v utorok na tlačovej konferencii minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan (nominant OĽANO).
V ponuke obchodného reťazca nájdu zákazníci osem mrazených produktov - tri druhy diviačieho mäsa, štyri jelenie mäsá a danielie mäso. Ponuka slovenskej diviny je aktuálne dostupná v hypermarketoch v Lamači, Petržalke a na Zlatých pieskoch. "Ponuku slovenskej diviny plánujeme v budúcnosti rozšíriť aj podľa záujmu našich zákazníkov," avizoval riaditeľ Tesco na Slovensku Martin Kuruc. Priemerný Slovák ročne skonzumuje okolo 70 kilogramov mäsa, z toho divina predstavuje len približne jeden kilogram.
"Štátne lesy prešli minulý rok organizačnou zmenou a reformou obchodnej politiky, vďaka ktorej už môžu stabilne a celoročne dodávať divinové mäso na pulty obchodov. Verím, že po Tescu si zákazníci budú môcť postupne kúpiť kvalitnú slovenskú divinu aj v ďalších reťazcoch, keďže ide o nutrične hodnotné mäso a spĺňa najprísnejšie kritériá kvality," zhodnotil Vlčan.
Štátny podnik spracováva mäso pod stálym veterinárnym dohľadom v zariadení na spracovanie diviny v Topoľčiankach. Technológia spracovania umožňuje vyrábať hlbokomrazenú zverinu s dvojročnou dobou minimálnej trvanlivosti. "Garantujeme, že ide o kvalitné mäso z voľne žijúcej zveri z našich lesov, ktoré je nositeľom značky kvality druhého stupňa. V zariadení na spracovanie diviny v Topoľčiankach sa spracováva najmä mäso z raticovej zveri, jelenej, danielej, srnčej, muflónej a diviačej," priblížil generálny riaditeľ Lesov SR Ján Marhefka.
Ide o jedinú a prvú obdobnú spoluprácu tohto štátneho podniku. Dosiaľ divinu ponúkali na predaj vo svojich predajniach v Banskej Bystrici a v Topoľčiankach. Ročne vyprodukujú okolo 40 ton baleného divinového mäsa pre konečného spotrebiteľa, informovali Lesy SR.
V ponuke obchodného reťazca nájdu zákazníci osem mrazených produktov - tri druhy diviačieho mäsa, štyri jelenie mäsá a danielie mäso. Ponuka slovenskej diviny je aktuálne dostupná v hypermarketoch v Lamači, Petržalke a na Zlatých pieskoch. "Ponuku slovenskej diviny plánujeme v budúcnosti rozšíriť aj podľa záujmu našich zákazníkov," avizoval riaditeľ Tesco na Slovensku Martin Kuruc. Priemerný Slovák ročne skonzumuje okolo 70 kilogramov mäsa, z toho divina predstavuje len približne jeden kilogram.
"Štátne lesy prešli minulý rok organizačnou zmenou a reformou obchodnej politiky, vďaka ktorej už môžu stabilne a celoročne dodávať divinové mäso na pulty obchodov. Verím, že po Tescu si zákazníci budú môcť postupne kúpiť kvalitnú slovenskú divinu aj v ďalších reťazcoch, keďže ide o nutrične hodnotné mäso a spĺňa najprísnejšie kritériá kvality," zhodnotil Vlčan.
Štátny podnik spracováva mäso pod stálym veterinárnym dohľadom v zariadení na spracovanie diviny v Topoľčiankach. Technológia spracovania umožňuje vyrábať hlbokomrazenú zverinu s dvojročnou dobou minimálnej trvanlivosti. "Garantujeme, že ide o kvalitné mäso z voľne žijúcej zveri z našich lesov, ktoré je nositeľom značky kvality druhého stupňa. V zariadení na spracovanie diviny v Topoľčiankach sa spracováva najmä mäso z raticovej zveri, jelenej, danielej, srnčej, muflónej a diviačej," priblížil generálny riaditeľ Lesov SR Ján Marhefka.
Ide o jedinú a prvú obdobnú spoluprácu tohto štátneho podniku. Dosiaľ divinu ponúkali na predaj vo svojich predajniach v Banskej Bystrici a v Topoľčiankach. Ročne vyprodukujú okolo 40 ton baleného divinového mäsa pre konečného spotrebiteľa, informovali Lesy SR.