Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Ekonomika

V Hornom Smokovci vzniklo nové parkovisko a oddychová zóna

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Stavebné práce nadviazali na už realizovanú rekonštrukciu vozovky na cestách druhej aj tretej triedy.

Vysoké Tatry 10. júla (TASR) - Nové parkovisko a oddychová zóna vznikli v Hornom Smokovci po rekonštrukcii odpočívadla cesty druhej triedy. Opravila sa aj vozovka otočiska zimnej údržby. Dielo pre Prešovský samosprávny kraj za takmer 180.000 eur bez DPH realizovala spoločnosť Eurovia SK.

Stavebné práce nadviazali na už realizovanú rekonštrukciu vozovky na cestách druhej aj tretej triedy, ktorá prebehla v minulom roku pre potrebu odstránenia zistených porúch a nevyhovujúci technický stav vozoviek.

"Náš stavebný tím zabezpečil doplnenie rekonštrukcie o opravu miesta otočiska pre vozidlá zimnej údržby a modernizáciu starého odpočívadla nachádzajúceho sa na 37,711. kilometri úseku cesty II/537," uviedla Nikola Horizralová, PR manažérka spoločnosti Eurovia SK.

Práce na predmetnej stavbe boli rozdelené do realizácie siedmich stavebných objektov. Primárnym objektom rekonštrukcie bola rekonštrukcia existujúceho odpočívadla, ktoré je napojené na cestu II/537. Z dôvodu jeho vybudovania bolo potrebné odstrániť existujúci povrch vozovky a nahradiť ho novou cestnou konštrukciou vrátane odvodnenia a bezpečnostných prvkov.

Na odpočívadle bola následne dobudovaná aj oddychová zóna s vybavením, parkovacie miesta a doplnené zvislé a vodorovné dopravné značenie. Následne boli zrealizované stavebné úpravy vozovky na mieste otočiska pre vozidlá zimnej údržby.

Zrealizovaním stavebných prác sa podľa Horizralovej vybudoval potrebný priestor pre odpočinok vodičov s dostatočnou kapacitou odpočívadla a otočné miesto pre vozidlá zimnej údržby.