Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Ekonomika

V Krásne nad Kysucou vznikne hala na montáž automobilových volantov

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

V novom závode by malo nájsť uplatnenie 50 zamestnancov, z toho 40 vo výrobnom procese a 10 v administratíve.

Krásno nad Kysucou 23. októbra (TASR) - Takmer päť miliónov eur plánuje investovať spoločnosť DH Autolead Slovakia do výstavby novej haly na montáž automobilových volantov v Krásne nad Kysucou. Zámer firma predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Investor svoj projekt lokalizoval do súčasného priemyselného parku v Krásne nad Kysucou. "V nových objektoch sa nebude realizovať žiadna výroba polotovarov, ale iba montáž volantov z hotových dielcov a ich následná distribúcia pre rôzne automobilky. Zároveň bude časť haly slúžiť aj ako distribučný sklad súčiastok a komponentov," uvádza firma vo svojom zámere.

Predpokladá, že v novej hale bude ročne zmontovaných približne 360.000 volantov pre osobné automobily rôznych značiek. Investícia sa plánuje v areáli s plochou necelých 10.000 metrov štvorcových, pričom samotná hala zaberie necelú polovicu tejto plochy. Denná intenzita dopravy by sa v súčasnom priemyselnom areáli mala zvýšiť o 11 nákladných vozidiel.

V novom závode by malo nájsť uplatnenie 50 zamestnancov, z toho 40 vo výrobnom procese a 10 v administratíve. Investor odhadol investičné náklady na vybudovanie prevádzky na 4,7 milióna eur, pričom so samotnou výstavbou chce začať v budúcom roku.