Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Ekonomika

V okrese Trenčín bola v máji opäť najnižšia nezamestnanosť v SR

Pohľad na Trenčiansky hrad, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na Slovensku klesla v máji nezamestnanosť medzimesačne o štyri stotiny percenta na úroveň 3,78 %.

Trenčín 20. júna (TASR) - Miera nezamestnanosti stúpla v máji v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) medzimesačne o tri stotiny percenta na úroveň 2,63 %. Po Bratislavskom a Trnavskom samosprávnom kraji bola tretia najnižšia spomedzi slovenských krajov. Vyplýva to z informácií Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Nezamestnanosť stúpla v piatich z deviatich okresov TSK, najvýraznejšie (o 0,14 %) v Ilavskom okrese. V okrese Trenčín bola v máji opäť najnižšia nezamestnanosť spomedzi slovenských okresov, ako v jedinom sa udržala pod dvojpercentnou hranicou.

Najvyššia nezamestnanosť v TSK bola v máji v okrese Prievidza, kde dosiahla úroveň 3,72 %. Nasledovali okresy Nové mesto nad Váhom (2,71 %), Partizánske (2,61 %), Považská Bystrica (2,58 %), Myjava (2,56 %), Púchov (2,25 %), Ilava (2,16 %), Bánovce nad Bebravou (2,14 %) a Trenčín (1,90 %).

Na Slovensku klesla v máji nezamestnanosť medzimesačne o štyri stotiny percenta na úroveň 3,78 %. Najvyššia bola v okrese Kežmarok (10,14 %), najnižšia v Trenčianskom okrese.