Zvýšenie počtu zamestnancov sa vlani zaznamenalo v spracovaní a konzervovaní ovocia a zeleniny.
Autor TASR
Bratislava 21. februára (TASR) - V roku 2015 pracovalo v slovenskom potravinárskom priemysle 29.814 zamestnancov. Oproti roku 2014 sa ich stav zvýšil o 347 zamestnancov, čo predstavuje 1,2 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v roku 2015 nastalo vo výrobe a konzervovaní hydiny, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 383, teda o 30,5 %.
Zvýšenie počtu zamestnancov sa vlani zaznamenalo aj v spracovaní a konzervovaní ovocia a zeleniny o 4,6 %, vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov o 2,9 %, pri úprave a spracovaní mlieka o 0,5 %, vo výrobe mlynských výrobkov o 3,1 %, vo výrobe pekárskych vrátane cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov o 0,5 %, výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov o 9,5 %, vo výrobe cestovín o 0,9 %, vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov o 3,3 %, vo výrobe hroznového vína o 4,3 % a vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov o 3,8 %.
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov sa v minulom roku zaevidovalo pri stáčaní prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov, kde klesol počet zamestnancov oproti roku 2014 o 103, teda o 7,7 %.