Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období roku 2018 sa zaznamenalo v odbore výroby hotových krmív, kde sa počet medziročne zvýšil o 114 zamestnancov (43,5 %).
Autor TASR
Bratislava 18. novembra (TASR) - V slovenskom potravinárskom priemysle pracovalo od januára do konca septembra tohto roku 32.099 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roku 2017 sa ich stav zvýšil o 3,1 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období roku 2018 sa zaznamenalo v odbore výroby hotových krmív, kde sa počet medziročne zvýšil o 114 zamestnancov (43,5 %). Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov od januára do septembra 2018 sa evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (11,7 %) a v odvetví výroby kakaa, čokolády a cukroviniek (10,7 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za tri štvrťroky 2018 nastalo v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov, a to medziročne o 70 zamestnancov (7,4 %).
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období roku 2018 sa zaznamenalo v odbore výroby hotových krmív, kde sa počet medziročne zvýšil o 114 zamestnancov (43,5 %). Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov od januára do septembra 2018 sa evidovalo vo väčšine odvetví, výraznejšie však v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (11,7 %) a v odvetví výroby kakaa, čokolády a cukroviniek (10,7 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za tri štvrťroky 2018 nastalo v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov, a to medziročne o 70 zamestnancov (7,4 %).